آذرماه سال ۹۷ با ثبت نظام تولید انگور ملایر در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، انگور ملایر شناسنامه جهانی گرفت و حق مالکیت برند جهانی برای تاکستانهای این شهر ثبت شد. سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تن انگور از سطح باغات این شهرستان برداشت میشود و بخش عمدهای از آن به کشمش تبدیلشده و در سبد صادرات قرار میگیرد.
شیرهپزی هم در این شهرستان قدمتی دیرینه دارد و بخش دیگری از محصول انگور اهالی این شهرستان به شیره تبدیل میشود. آئین سنتی شیرهپزی مانیزان که شهرت قابلتوجهی هم دارد، به نام این شهرستان ثبت ملی شده و بهعنوان یکی از میراث ناملموس ملی به شمار میرود.